Marketing ondersteuning

Wij bieden gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer

 

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Young professionals

Bent u op zoek naar een frisse, jonge marketeer?

lees meer

Marketing: wat is marketing eigenlijk?

Marketing houdt zich specifiek bezig met het bewerken van de markt. Het samenstellen van de juiste marketingmix stelt uw onderneming in staat gericht verkoopactiviteiten in te zetten. Kortom: marketing verricht voorbereidende werkzaamheden en filtert daarbij de potentiële klanten, waardoor uw verkoopafdeling niet meer, of in ek geval veel minder, met hagel hoeft te schieten.

Marketin en hagel 2                    Hagel-verkoop 3

Het verschil tussen marketing en sales

Marketing is alle activiteiten die een organisatie onderneemt om ‘prospects’ te bereiken en te overtuigen van uw product. Het verkoopproces is alles wat uw onderneming doet om de verkoop te sluiten en een getekende overeenkomst of contract binnen te krijgen. Beide activiteiten zijn belangrijk voor het succes van een bedrijf en een bedrijf kan niet zonder één van deze twee. Door een strategische combinatie van beide inspanningen ontstaat er een succesvolle groei van uw onderneming. Maar... als de sales en marketing niet in balans zijn binnen uw organisatie kan dit de groei juist belemmeren!

De Marketingboom

De Marketingboom is ontwikkeld door Support Marketing. De fundering van een organisatie is de visie en de missie van een organisatie. Wanneer dit duidelijk is kunt u aan de slag met een interne analyse. Bedrijfsprocessen en de marketingmix worden onder de loep genomen. Vervolgens kan de blik naar buiten. De externe analyse geeft weer hoe u de communicatie met de buitenwereld kunt verbeteren. Hoe u marketingactiviteiten gericht in kunt zetten.

De Marketingboom kent zes stappen:

  • Missie en visie
  • Doelgroep
  • Bedrijfsprocessen
  • Marketingmix
  • Concurrentie/markt analyse
  • Online Marketing

Flexibele inzet

Vanaf twee uur per week helpen wij met de inzet van tal van marketingactiviteiten. Of het nu gaat om marktonderzoek, het uitzetten van de toekomstige marketingstrategie of inzet van social media. Ons team van experts ondersteunt u op alle gebieden.

Periodieke inzet

U kunt ervoor kiezen periodiek gebruik te maken van de inzet van Support Marketing. Zo kunt u ervoor kiezen een jaar lang maandelijks een aantal uren af te nemen. Dit hangt uiteraard volledig af van de uw vraag. In samenspraak zullen wij dan ook tot een passende constructie komen.

Uw voordeel

  • Geen dure constructies met peperdure marketingbureaus
  • Constant up-to-date op marketinggebied
  • Voorsprong krijgen of behouden op concurrenten

ondersteuning-marketing-en-communicatie-supportmarketing

Meer weten hoe wij u kunnen helpen? Klik hier voor het contactformulier

Klik hieronder op de GRATIS MAKETINGSCAN zodat uw inzicht krijgt in uw onderneming en specifiek voor uw onderneming advies ontvangt.

 

GRATIS MARKETINGSCAN

Werken vanuit een idee of plan

Waarom is marketing zo belangrijk voor uw organisatie? Een moderne organisatie kan niet meer zonder marketing. Nog te vaak onderschatten ondernemers de kracht van marketing. U wilt als ondernemer toch ook alle verkoopkansen benutten?

Wij hebben voor u op een rij gezet waarom marketing een essentieel bedrijfsproces is:

1. Behoefte van klanten / doelgroepen veranderen continu
2. Binden van klanten
3. Het vergroten van de naamsbekendheid
4. Verhogen van de bereikbaarheid / vindbaarheid van jouw onderneming

Lees meer >>
Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Krijg inzicht in uw onderneming en ontvang advies