Marketing ondersteuning

Wij bieden gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer

 

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Young professionals

Bent u op zoek naar een frisse, jonge marketeer?

lees meer

Externe analyse organisatie 

De externe analyse van een organisatie draait om de buitenwereld. Waar staat uw organisatie ten opzichte van de concurrentie? Hoe kunt u inspelen op de veranderende markt? Support Marketing ondersteunt u met behulp van de Marketingboom.

De Marketingboom

De Marketingboom is een concept ontwikkeld door Support Marketing. Wij stellen dat de fundering van een organisatie gelegen is bij de bepaling van de visie en de missie van een organisatie. Wanneer dit duidelijk is kunt u aan de slag met een interne analyse. Bedrijfsprocessen en de marketingmix worden onder de loep genomen. Vervolgens kan de blik naar buiten. 

De externe analyse

De externe analyse is de analyse van de externe omgeving en geeft inzicht in de kansen en bedreigingen binnen een bedrijfsomgeving. Dit vormt de input voor een SWOT analyse waarop de uiteindelijke strategie van een onderneming gebaseerd is.

Marktonderzoek of marktanalyse

Marktonderzoek is belangrijk om die informatie te verzamelen die belangrijk is voor het optimaal vermarkten van uw product of dienst. Startende ondernemers moeten bij banken informatie aanleveren t.b.v. financiering. Een marktanalyse bevat cruciale informatie voor deze financiers. 

Maar ook voor bestaande ondernemingen is de marktanalyse cruciaal. Wat zijn de ontwikkelingen binnen mijn branche? Hoe kan ik daar adequaat op inspelen? Waar liggen mijn kansen? Voor bestaande ondernemingen is het uiterst belangrijk om te blijven ontwikkelen: stilstand is achteruitgang!

de-externe-analyse-supportmarketing

Kijkt u wel eens naar uw concurrenten? Waar liggen voor u kansen die u van uw concurrent kunt lenen? En vervolgens deze kansen omzetten in daadwerkelijk actie door uw product nog beter in de markt te zetten. Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

Marketing

Als laatste onderdeel van de Marketingboom schrijven wij over (online) marketing. Marketing is de wijze waarop u inspeelt op de behoefte van de klant. In de voorgaande stappen hebt u dit uitgebreid in kaart gebracht. De vraag is hoe u nu de klant gaat bereiken? Daarin spelen marketing en communicatie een belangrijke rol.

Onderzoek door Support Marketing

In begin 2014 hebben wij onderzoek gedaan naar in welke mate er kennis en behoefte is bij ondernemers aan ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie.

  • 35% van de ondervraagden is zich bewust van de marketing en communicatie strategie binnen het bedrijf;
  • terwijl 76% een website heeft;
  • gebruikt slechts 22% deze voor extra verkopen;
  • daarnaast is het opvallend dat ondernemers het belang van traditionele media en online media zien, alleen geen kennis hebben van het toepassen hiervan;
  • zo’n 20% geeft dan ook aan behoefte te hebben aan ondersteuning op het gebied van Marketing en Communicatie;
  • en bijna de helft van de ondervraagden zou graag meer informatie willen over de toepassing van hiervan.

Online marketing

Wilt u met social media aan de slag? Wilt u weten wat Facebook voor u kan betekenen? Of LinkedIn? Wilt u advies m.b.t. uw website? Of trekt uw site te weinig bezoekers? Of heeft u nog nooit een klant via uw website binnengehaald?

Wij kunnen u met een professioneel team adviseren en helpen met het inzetten van online marketingactiviteiten.

SWOT Analyse

Een SWOT Analyse is ter ondersteuning van de interne analyse van een organisatie. Bij een interne analyse worden de sterke en zwakke punten in kaart gebracht. De externe analyse laat juist de kansen en bedreigingen zien.

Inzet Support Marketing

Support Marketing ondersteunt u bij de externe analyse van uw organisatie. Hierbij kunt u gebruik maken van diverse tools:

Het team van Support Marketing wordt aangestuurd door deskundige marketingexperts. Wij ondersteunen u graag bij de verbetering en de inzet van uw marketing en communicatie. 

U kunt dus wat ons betreft de boom in en u mag van de hak-op-de-tak springen om zo alle processen binnen uw organisatie onder controle te krijgen en te houden. Hoe eerder u een bedreiging het hoofd kan bieden binnen uw onderneming, hoe sneller u deze BEDREIGING om kunt zetten in een KANS!

Verwante informatie

Verwante diensten

Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Klik hier om met ons in contact te komen of klik op onderstaaande buttom om de GRATIS MARKETINGSCAN uit te voeren..

 
 

GRATIS MARKETINGSCAN

 

 

 
ondersteuning-marketing-en-communicatie-supportmarketing marketingplan-publicaties-supportmarketing communicatieplan-publicaties-supportmarketing

 

Werken vanuit een idee of plan

Waarom is marketing zo belangrijk voor uw organisatie? Een moderne organisatie kan niet meer zonder marketing. Nog te vaak onderschatten ondernemers de kracht van marketing. U wilt als ondernemer toch ook alle verkoopkansen benutten?

Wij hebben voor u op een rij gezet waarom marketing een essentieel bedrijfsproces is:

1. Behoefte van klanten / doelgroepen veranderen continu
2. Binden van klanten
3. Het vergroten van de naamsbekendheid
4. Verhogen van de bereikbaarheid / vindbaarheid van jouw onderneming

Lees meer >>
Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Krijg inzicht in uw onderneming en ontvang advies