facebook linkedin twitter

Marketing ondersteuning

Support Marketing biedt gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Ondersteuning Social Media

Wij ondersteunen u bij het optimaliseren en structureel inzetten van uw Social Media beleid.

lees meer

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer


Externe analyse organisatie 

De externe analyse van een organisatie draait om de buitenwereld. Waar staat uw organisatie ten opzichte van de concurrentie? Hoe kunt u inspelen op de veranderende markt? Support Marketing ondersteunt u met behulp van de Marketingboom.

De Marketingboom

De Marketingboom is een concept ontwikkeld door Support Marketing. Wij stellen dat de fundering van een organisatie gelegen is bij de bepaling van de visie en de missie van een organisatie. Wanneer dit duidelijk is kunt u aan de slag met een interne analyse. Bedrijfsprocessen en de marketingmix worden onder de loep genomen. Vervolgens kan de blik naar buiten. 

De externe analyse

De externe analyse is de analyse van de externe omgeving en geeft inzicht in de kansen en bedreigingen binnen een bedrijfsomgeving. Dit vormt de input voor een SWOT analyse waarop de uiteindelijke strategie van een onderneming gebaseerd is.

Marktonderzoek of marktanalyse

Marktonderzoek is belangrijk om die informatie te verzamelen die belangrijk is voor het optimaal vermarkten van uw product of dienst. Startende ondernemers moeten bij banken informatie aanleveren t.b.v. financiering. Een marktanalyse bevat cruciale informatie voor deze financiers. 

Maar ook voor bestaande ondernemingen is de marktanalyse cruciaal. Wat zijn de ontwikkelingen binnen mijn branche? Hoe kan ik daar adequaat op inspelen? Waar liggen mijn kansen? Voor bestaande ondernemingen is het uiterst belangrijk om te blijven ontwikkelen: stilstand is achteruitgang!

de-externe-analyse-supportmarketing

Kijkt u wel eens naar uw concurrenten? Waar liggen voor u kansen die u van uw concurrent kunt lenen? En vervolgens deze kansen omzetten in daadwerkelijk actie door uw product nog beter in de markt te zetten. Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

Marketing

Als laatste onderdeel van de Marketingboom schrijven wij over (online) marketing. Marketing is de wijze waarop u inspeelt op de behoefte van de klant. In de voorgaande stappen hebt u dit uitgebreid in kaart gebracht. De vraag is hoe u nu de klant gaat bereiken? Daarin spelen marketing en communicatie een belangrijke rol.