facebook linkedin twitter

Marketing ondersteuning

Support Marketing biedt gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Ondersteuning Social Media

Wij ondersteunen u bij het optimaliseren en structureel inzetten van uw Social Media beleid.

lees meer

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer


Doelgroep bepalen 

Hoe bepaalt u de doelgroep voor uw organisatie? Welke mensen wilt u bereiken? En hoe?

Support Marketing ondersteunt u bij het bepalen van uw doelgroep.

Waarom een doelgroep bepalen

Doelgroepbepaling richt zich op de specifieke wensen en behoeften van potentiële klanten. Zodra u weet waar klanten behoefte aan hebben kunt u hier het product of de dienst op aanpassen.

Een ‘passende’ doelgroep

Voor beginnende organisaties geldt dat men vaak een brede doelgroep heeft. Ook is de doelgroep vaak nog onbekend. Toch is het raadzaam de doelgroep te minimaliseren. Wel blijkt vaak dat ondernemers en organisaties een ‘passende’ doelgroep vinden doordat zij door schade en schande wijzer zijn geworden.

Concreet in kaart brengen

Hoe specifieker de doelgroep in kaart wordt gebracht hoe meer u de klanten aantrekt die bij de organisatie passen en geïnteresseerd zijn in uw product of dienst. Doelgroepbepaling is echter geen theoretisch verhaal. Het is essentieel voor de koers van uw organisatie en hangt dan ook nauw samen met de missie en de visie. Door duidelijk te stellen welke klanten u wilt bereiken kunt u ook specifiek ingezet worden.

Organisatiebreed

De doelgroep die u wenst te bereiken dient organisatiebreed uitgedragen te worden. Staan binnen uw organisatie alle neuzen dezelfde kant op? Weten medewerkers wie de ‘ideale’ klant is? Als de juiste doelgroep bekend is hoeft uw verkoopafdeling veel minder met 'hagel te schieten' maar kan geircht verkoopactiviteiten gaan inzetten.