facebook linkedin twitter

Marketing ondersteuning

Support Marketing biedt gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Ondersteuning Social Media

Wij ondersteunen u bij het optimaliseren en structureel inzetten van uw Social Media beleid.

lees meer

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer


Communicatieplan voor overheidsinstellingen

Overheidsinstellingen hebben een voorbeeldfunctie. Medewerkers dienen hiervan doordrongen te zijn. Of het nu gaat om de burgemeester of de medewerker burgerlijke zaken. Beiden hebben grote invloed. Door een communicatieplan op te stellen stroomlijnt u uw communicatie uitingen. Support Marketing adviseert en ondersteunt u hierbij.

Negatieve communicatie

Een jonge onderneemster start haar eigen surfwinkel. Zij wil graag een koffiehoek in de winkel. De gemeente heeft bepaalde reglementen opgesteld. Want een kopje koffie mag maar het moet geen horeca aangelegenheid worden. Want dan gelden andere regels. De onderneemster neemt contact op met de gemeente. Zij probeert uit te leggen wat haar idee is. De reactie van gemeentemedewerker: ze lacht de onderneemster uit. Ze vindt maar een raar idee. De onderneemster wordt boos waarop de gemeentemedewerker langzaam terugkrabbelt. En haar excuses aanbiedt.

Voorkomen negatieve communicatie

‘De medewerkster heeft toch haar excuses aangeboden’ horen wij vaak achteraf. ‘Dat is ook zo’, maar toch is dit vaak te laat. Het verhaal is namelijk al geboren. De jonge onderneemster vertelt dit aan haar vriend. Haar vriend vertelt dit op het werk. Zijn collega’s nemen dit mee naar huis. En binnen no-time weet ‘iedereen’ ervan. Het verhaal wordt hier en daar wat verdraaid of aangedikt.

xterne-interne-communicatieplan-drenthe-supportmarketing

Besmettelijk

Een goede communicatierichtlijn geeft duidelijkheid. De gemeentemedewerker moet elke vraag serieus nemen. Dit bewustzijn start echter vanuit de interne communicatie. Weten al uw medewerkers wat er op communicatiegebied verwacht wordt? Ook hier blijkt dat het interne en externe communicatieplan verbonden zijn. Stel: de jonge onderneemster had gebeld. De gemeentemedewerker had enthousiast gereageerd op haar idee en haar alle beschikbare informatie gegeven. Hoe zou het verhaal dan gegaan zijn?

De Marketingboom

Support Marketing ondersteunt u bij de ontwikkeling van uw organisatie. In basis werken wij vanuit het concept van de Marketingboom. Wij stellen dat:

Professionele begeleiding

Support Marketing biedt gerichte ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie. Ons team van marketingexperts heeft in loop van de jaren veel ervaring opgedaan in de marketingwereld. Graag helpen wij u door deze expertise in te zitten binnen uw organisatie zodat u de volgende stap kunt zetten in de ontwikkeling van uw organisatie. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

 

Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Klik hieronder op de GRATIS MAKETINGSCAN zodat uw inzicht krijgt in uw onderneming en specifiek voor uw onderneming advies ontvangt.

 

GRATIS MARKETINGSCAN

communicatieplan-publicaties-supportmarketingstappenplan-communicatieplan-supportmarketing