Marketing ondersteuning

Wij bieden gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer

 

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Young professionals

Bent u op zoek naar een frisse, jonge marketeer?

lees meer

Kwalitatief marktonderzoek

Bij kwalitatief marktonderzoek gaat het om de ‘achterliggende’ gedachte van een antwoord. Het is moeilijker te vatten dan de cijfers die u voorgeschoteld krijgt naar aanleiding van kwantitatief onderzoek. Kwalitatief marktonderzoek geeft verdieping. En heldere feedback op uw ideeën en plannen.

Wat is kwalitatief onderzoek

Kwalitatief onderzoek wordt toegepast wanneer u informatie wilt die diepgang geeft. Denkbeelden, motieven, gedrag en emoties komen in deze vorm van onderzoek naar voren. U achterhaalt wat leeft binnen uw doelgroep. Een voorbeeld is een gemeente waar open staat voor verbetering. Er wordt een bijeenkomst georganiseerd waar veertig burgers aanwezig zijn. Zij geven feedback.

Vormen van onderzoek

Kwalitatief onderzoek kent diverse vormen:

  • Persoonlijk interview: Dit is een één-op-één gesprek. De meest optimale vorm is één-op-één. Zo krijgt u de beste informatie. Voordeel hiervan is dat u een uiterst gedetailleerd beeld krijgt. Nadeel is wel dat het zeeën van tijd kost. En dat een eindconclusie moeilijk(er) te formuleren is.
  • Groepsdiscussie: Een aantal mensen bijeen en in gesprek over een datgene wat u verbetert of onderzocht wilt hebben. Dat is een groepsdiscussie. Voordeel is dat respondenten elkaar aanvullen waardoor er andere invalshoeken ontstaan.

De Marketingboom

Support Marketing ondersteunt u bij de ontwikkeling van uw organisatie. Wij werken vanuit het concept van de Marketingboom. Hierbij stellen we dat:

Professionele begeleiding

Support Marketing biedt gerichte ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie. Ons team van marketingexperts heeft in loop van de jaren veel ervaring opgedaan in de marketingwereld. Graag helpen wij u door deze expertise in te zitten binnen uw organisatie zodat u de volgende stap kunt zetten in de ontwikkeling van uw organisatie.

Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Klik hieronder op de GRATIS MAKETINGSCAN zodat uw inzicht krijgt in uw onderneming en specifiek voor uw onderneming advies ontvangt.

 

GRATIS MARKETINGSCAN


 

Boek hier uw marketingadviseur

 

Ons team van marketingexperts ondersteunt u waar mogelijk

MARKETINGAdviseur


 

marktonderzoek-publicaties-supportmarketing

marktonderzoek-stappenplan-supportmarketing

 

 

Werken vanuit een idee of plan

Waarom is marketing zo belangrijk voor uw organisatie? Een moderne organisatie kan niet meer zonder marketing. Nog te vaak onderschatten ondernemers de kracht van marketing. U wilt als ondernemer toch ook alle verkoopkansen benutten?

Wij hebben voor u op een rij gezet waarom marketing een essentieel bedrijfsproces is:

1. Behoefte van klanten / doelgroepen veranderen continu
2. Binden van klanten
3. Het vergroten van de naamsbekendheid
4. Verhogen van de bereikbaarheid / vindbaarheid van jouw onderneming

Lees meer >>
Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Krijg inzicht in uw onderneming en ontvang advies