facebook linkedin twitter

Marketing ondersteuning

Support Marketing biedt gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Ondersteuning Social Media

Wij ondersteunen u bij het optimaliseren en structureel inzetten van uw Social Media beleid.

lees meer

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer


Wat koopt een klant bij u? 

Wanneer aan iemand wordt gevraagd wat het begrip marketing inhoudt komt er als antwoord vaak een ‘knap’ ingestudeerd riedeltje. Marketing is het inspelen op de wensen en de behoefte van een klant. Aha! Nu u dit weet kunt u eindelijk aan de slag met het opzetten van uw marketingplan? Of is dat toch moeilijker dan gedacht? Want wat is de behoefte van de klant eigenlijk?

Behoeften achterhalen

Een van de basisbehoeften van een mens is eten. Om deze reden gaan klanten naar een supermarkt en gooien ze een boodschappenkar vol. Simpel gesteld hebben mensen niet de behoefte aan een supermarkt. Ze hebben behoefte aan eten. En dit eten kunnen ze in de supermarkt halen. Een klant komt een nieuwe auto kopen bij een autozaak. De behoefte van de klant is echter niet de auto. Wat de klant belangrijk vindt is dat hij van A naar B komt binnen afzienbare tijd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat hij een nieuwe baan heeft. Wanneer er gekozen wordt voor een grotere auto kan er sprake zijn van gezinsuitbreiding. Ook in dat geval is de achterliggende behoefte anders.

Marktonderzoek

Een marktonderzoek kan toch helpen om de behoefte van de klant te achterhalen? Dit klopt. Maar wel tot op bepaalde hoogte. Want wanneer er 100 jaar geleden marktonderzoek zou zijn gedaan naar de mobiele telefoon hadden mensen er nog geen behoefte aan gehad. Nu willen klanten bereikbaar zijn. Honderd jaar geleden was er van deze behoefte nog geen sprake.

Achterhalen behoefte

Op het moment dat u de behoefte van een klant kent ontstaat de mogelijkheid om een gericht marketingplan op te stellen. In een marketingplan zet u uiteen hoe u de potentiële doelgroep wilt bereiken. Hoe komen mensen in een wereld vol ‘zelfde’ aanbieders nu bij u terecht. Dan praten we over het creëren van naamsbekendheid. En over imago.

Opstellen marketingplan

Support Marketing ondersteunt u bij het opzetten van een marketingplan. Wij verzorgen dit proces van A tot Z. Van het achterhalen van de behoefte van een klant tot het opzetten van gerichte marketingactiviteiten. Het plan klaar? Dan helpen wij u bij de gerichte integratie. Omdat wij geloven dat een onderzoek zonder vervolgstappen nutteloos is.

De Marketingboom

Support Marketing ondersteunt u bij de ontwikkeling van uw organisatie. Wij werken vanuit het concept van de Marketingboom. Hierbij stellen we dat:

Professionele begeleiding

Support Marketing biedt gerichte ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie. Ons team van marketingexperts heeft in loop van de jaren veel ervaring opgedaan in de marketingwereld. Graag helpen wij u door deze expertise in te zitten binnen uw organisatie zodat u de volgende stap kunt zetten in de ontwikkeling van uw organisatie. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Wilt u eens in gesprek met Support Marketing over het neerzetten van een marketingplan? Klik hier voor contact met ons.

Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Klik hieronder op de GRATIS MAKETINGSCAN zodat uw inzicht krijgt in uw onderneming en specifiek voor uw onderneming advies ontvangt.

 

GRATIS MARKETINGSCAN

 

 

Boek hier uw marketingassistent

 

Ons team van marketingexperts voeren het onderzoek wat uw wenst uit

MARKETINGASSISTENT

 


 

vragen-tips-publicaties-marketingplan-supportmarketingstappenplan-marketing-plan-drenthe-groningen-friesland-supportmarketingmarketing-kalender-drenthe-groningen-friesland-supportmarketing