facebook linkedin twitter

Marketing ondersteuning

Support Marketing biedt gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Ondersteuning Social Media

Wij ondersteunen u bij het optimaliseren en structureel inzetten van uw Social Media beleid.

lees meer

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer


Wat is marketing?

Marketing is het inspelen op de behoefte van uw klant. Marketinginstrumenten zijn de middelen om het product of de dienst bekendheid te geven. Toch is het achterhalen van de behoefte van de klant niet zo makkelijk. Het vraagt om ‘anders’ denken.

De behoefte van de klant achterhalenmarketingplan-behoefte-klant-achterhalen-supportmarketing

U bent aan de slag met marketingplan en wilt de doelgroep omschrijven. U kunt twee uitgangspunten kiezen:

  • U zoekt een doelgroep voor uw product U verkoopt appels. De vraag is nu: welke doelgroep wil uw appels kopen?
  • U zoekt een product voor uw doelgroep U hebt een doelgroep, mannen in de leeftijd van 20-40 jaar. U zoekt hier een product bij. Hier zit een essentieel verschil.

De basisvraag

De basisvraag bij de verkoop van een product of dienst is: ‘welk probleem lost u op met u product?’ U dient in te spelen op de werkelijke behoefte van uw klant.

  • Een klant is niet op zoek naar mobiele telefoons. Hij wil graag communiceren met vrienden en familie. Zou deze behoefte er niet zijn? Dan was de telefoon zijn waarde kwijt.
  • Mensen willen er verzorgd uit zien. Schone kleren hebben. Daarom kopen ze een wasmachine. Niet omdat ze nu zo graag een wasmachine aanschaffen.

Denk vanuit de klant

De absolute kunst is dus te denken vanuit de klant. En niet vanuit uw product. Wij zien te veel ondernemers die hun product aanprijzen. En daarbij te veel aan zichzelf denken. Als er maar geld binnenkomt, als de omzet maar stijgt. Uiteindelijk loont kwaliteit zich altijd. De grote vraag blijft altijd: hoe achterhaal ik de behoefte van een klant?

Kwaliteit en vertrouwen

Met de klant als uitgangspunt haalt u blijvend klanten binnen. Stel uw klant heeft een nieuwe baan. Hij moet hier echter een half uur voor reizen. Eén probleem: hij heeft geen auto. Zijn behoefte; de mogelijkheid om vlot van A naar B te reizen. Een oplossing hiervoor? Een nieuwe auto. De klant heeft geen verstand van auto’s. Hij vertrouwt dus op uw advies. Zaak is dus deskundigheid kwaliteit te leveren. Wanneer u het vertrouwen beloont komt een klant terug.

Hoe vertaal ik dit naar mijn marketingplan

Onderzoek en bespreek. Welke behoefte zit achter de vraag naar uw product. Welk probleem lost u op? En stel dat een klant tegen een probleem aanloopt? Hoe komt hij dan bij u terecht voor de oplossing? Daar komt de naamsbekendheid kijken. Vanuit hier kunt u aan de slag met het marketingplan? Gerichte activiteiten neerzetten om de klant te bereiken.

De Marketingboom

Support Marketing ondersteunt u bij de ontwikkeling van uw organisatie. Wij werken vanuit het concept van de Marketingboom. Hierbij stellen we dat:

Professionele begeleiding

Support Marketing biedt gerichte ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie. Ons team van marketingexperts heeft in loop van de jaren veel ervaring opgedaan in de marketingwereld. Graag helpen wij u door deze expertise in te zitten binnen uw organisatie zodat u de volgende stap kunt zetten in de ontwikkeling van uw organisatie. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Wilt u eens in gesprek met Support Marketing over opstellen van een marketingplan? Klik hier om met ons in contact te komen.

Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Klik hieronder op de GRATIS MAKETINGSCAN zodat uw inzicht krijgt in uw onderneming en specifiek voor uw onderneming advies ontvangt.

 

GRATIS MARKETINGSCAN


 

Boek hier uw marketingassistent

 

Ons team van marketingexperts ondersteunt u waar mogelijk

MARKETINGASSISTENT


 

vragen-tips-publicaties-marketingplan-supportmarketingstappenplan-marketing-plan-drenthe-groningen-friesland-supportmarketingwanneer-welke-marketingactiviteiten-kalender-supportmarketing