facebook linkedin twitter

Marketing ondersteuning

Support Marketing biedt gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Ondersteuning Social Media

Wij ondersteunen u bij het optimaliseren en structureel inzetten van uw Social Media beleid.

lees meer

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer


Waarom een marketingafdeling opzetten binnen uw organisatie?

Vanaf welk punt besluit u als organisatie een marketingafdeling op te zetten binnen uw organisatie? Wanneer loont zich deze beslissing? Is het überhaupt raadzaam een marketingafdeling op te zetten? Support Marketing zet een aantal aandachtspunten voor u op een rij.

Onze visie op marketing

Support Marketing stelt dat marketing essentieel is voor organisaties. Wij zien de marketingafdeling niet als een losstaand onderdeel van de organisatie. De organisatie is haar eigen marketing. Als organisatie staat u voor bepaalde normen en waarden. Voor kwaliteit. Voor klantvriendelijkheid.

De marketingafdeling

Een marketingafdeling kan zeker in grote organisaties een belangrijke ondersteunende functie hebben. Hierin maken wij duidelijk onderscheid tussen de uitvoerende en de strategische marketing uitvoering. Een valkuil is dat de marketingmanager vaak onderdeel is van het Management Team (MT) waardoor de objectiviteit van de marketingafdeling onder druk komt te staan. Het is n.l. van essentieel belang dat marketing niet gestuurd wordt vanuit het MT. Ons advies is, wanneer u een interne marketingafdeling heeft, om regelmatig een sparringsessie aan te gaan met een onafhankelijke adviseur.

Wilt u eens met één van onze medewerkers sparren?

 

KLIK HIER VOOR een GRATIs sparringsessie 

 

Gecoördineerde marketingactiveiten

Voor grotere organisaties geldt dat marketingactiviteiten gecoördineerd dienen te worden. Coordinatie geeft rust en duidelijkheid.

Eenduidige communicatie naar buiten

Door de marketingafdeling verantwoordelijk te stellen voor de marketingactiviteiten ontstaat er een eenduidige informatiestroom naar buiten. Een goed marketingplan een goede marketingkalender dragen hieraan bij.

Klantgerichte marketing

Voor een marketingafdeling is het van belang de klant centraal te stellen. Hierbij geldt dat de klant ook het referentiekader is. Wat wil de klant? Tegen welk probleem loopt een klant aan? En hoe kunt u dit oplossen?

De Marketingboom

Support Marketing ondersteunt u bij de ontwikkeling van uw organisatie. Wij werken vanuit het concept van de Marketingboom. Hierbij stellen we dat:

Professionele begeleiding

Support Marketing biedt gerichte ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie. Ons team van marketingexperts heeft in loop van de jaren veel ervaring opgedaan in de marketingwereld. Graag helpen wij u door deze expertise in te zitten binnen uw organisatie zodat u de volgende stap kunt zetten in de ontwikkeling van uw organisatie. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Visie op marketing

Brainstormen over uw marketingafdeling

Wilt u eens met de professionals van Support Marketing brainstormen over de invulling van een marketing afdeling. Klik hier voor contact met ons.

Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Klik hieronder op de GRATIS MAKETINGSCAN zodat uw inzicht krijgt in uw onderneming en specifiek voor uw onderneming advies ontvangt.

 

GRATIS MARKETINGSCAN

 

 

Boek hier uw marketingassistent

 

Ons team van marketingexperts voeren het onderzoek wat uw wenst uit

MARKETINGASSISTENT

 


 

vragen-tips-publicaties-marketingplan-supportmarketingstappenplan-marketing-plan-drenthe-groningen-friesland-supportmarketingmarketing-kalender-drenthe-groningen-friesland-supportmarketing