facebook linkedin twitter

Marketing ondersteuning

Support Marketing biedt gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Ondersteuning Social Media

Wij ondersteunen u bij het optimaliseren en structureel inzetten van uw Social Media beleid.

lees meer

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer


Marketinginstrumenten 

Nu u uw marketingdoel en uw doelgroep bepaald heeft kunt u op tactisch en operationeel gebied aan de slag. Dat betekent dat het concreet wordt. Hiervoor gebruikt men doorgaans de 4 P’s uit de marketingmix:

Prijsprijs-bepaling-marketing-plan-supportmarketing

Onder de prijs valt de prijsbepaling. Dat de prijs essentieel kan zijn voor het succes van de onderneming mag duidelijk zijn. Uitgangspunt is altijd wat is uw product of dienst waard? De prijs is wat u betaalt .. maar de waarde zit in de kwaliteit die u levert. Bij het bepalen van de prijs kijkt u naar de kostprijs, de marge, de prijzen van de concurrentie en de bereidheid van een klant om te betalen.

  • Voor welk bedrag kunt u uw dienst of product wegzetten in de markt? Een appel verkopen voor € 100,- wordt lastig in een markt waar de appel doorgaans nog geen € 1,- per stuk zijn.
  • Zit u hoog of laag in de markt?
  • Werkt u met kortingen?

Product

Hier staat u stil bij zaken als verpakking, garantie en service.

  • De verpakking moet verzorgd zijn. En passen bij uw uitstraling.
  • Wat dacht u van garantievoorwaarden. Wanneer u een product verkoop is dit vaak duidelijk. Wasmachine kapot, u garandeert reparatie. Maar hoe zit het bij een dienst? Stel de training conflicthantering voldeed niet aan de verwachtingen? Hoe lost u dit op?
  • Service: Waar kunnen mensen terecht met vragen? Hoe snel levert u de producten?
  • Naam: Welke naam geeft u uw product?

Plaats:

  • Hoe kunnen klanten u bereiken?
  • Hoe zorgt u voor een efficiënte distributie?
  • Zoekt een doelgroep een oplossing in de buurt of verder weg?

Promotie

Met promotie brengt u in kaart hoe de communicatie verloopt. Welke kanalen gebruikt u hiervoor? En op welk tijdstip? Hoe is uw positie hierin ten opzichte van de concurrentie. Hoe geeft u bekendheid aan uw product of dienst? Gaat u hier social media voor gebruiken?

Pragmatisch onderzoek

Support Marketing kan u met gericht onderzoek van dienst zijn om de marketing van uw organisatie in kaart te brengen en te verbeteren. Immers wanneer u wilt werken aan het optimaliseren van uw naamsbekendheid is het van belang om nauwkeurig en pragmatisch te werk te gaan.


Stap 5: Benoemen doelgroep Stap 7: Marketingkalender


De Marketingboom

Support Marketing ondersteunt u bij de ontwikkeling van uw organisatie. Wij werken vanuit het concept van de Marketingboom. Hierbij stellen we dat:

Professionele begeleiding

Support Marketing biedt gerichte ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie. Ons team van marketingexperts heeft in loop van de jaren veel ervaring opgedaan in de marketingwereld. Graag helpen wij u door deze expertise in te zitten binnen uw organisatie zodat u de volgende stap kunt zetten in de ontwikkeling van uw organisatie. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Wilt u eens in gesprek met Support Marketing over het opstellen van een marketingplan? Klik hier om met ons in contact te komen.

Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Klik hieronder op de GRATIS MAKETINGSCAN zodat uw inzicht krijgt in uw onderneming en specifiek voor uw onderneming advies ontvangt.

 

GRATIS MARKETINGSCAN


 

Informeer hier bij uw marketingassistent

 

Ons team van marketingexperts ondersteunt u waar mogelijk

MARKETINGASSISTENT


 

vragen-tips-publicaties-marketingplan-supportmarketingstappenplan-marketing-plan-drenthe-groningen-friesland-supportmarketingwanneer-welke-marketingactiviteiten-kalender-supportmarketing