facebook linkedin twitter

Marketing ondersteuning

Support Marketing biedt gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Ondersteuning Social Media

Wij ondersteunen u bij het optimaliseren en structureel inzetten van uw Social Media beleid.

lees meer

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer


Vestigingsplaatsonderzoek: locatie winkel bepalen

Het bepalen van de locatie voor uw bedrijf of uw winkel kan doorslaggevend zijn voor het succes van de onderneming. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij het bepalen van de juiste locatie?

De 4 P’s

De 4 P’s uit de marketingmix zijn vrijwel iedereen bekend. Toch zijn het vaak ook abstracte begrippen. Uiteraard draait het in dit artikel om de P van plaats. Voor een restaurant of een cadeauwinkel is de vestigingsplaats namelijk essentieel.

Midden in de stad of er buitenbedrijfslocatie-kiezen-supportmarketing

Een tuincentrum hoeft niet per definitie midden in de stad gevestigd te zijn. Wanneer klanten tuinartikelen nodig hebben weten zij het tuincentrum buiten de stad te vinden. Maar wanneer een klant een simpele boodschap wil doen (een zak aardappels), dan wil hij dit zo vlot mogelijk binnen hebben. Dus gaat hij naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Als supermarkt eigenaar zult u dus ‘tussen’ de mensen moeten zitten.

Soort locatie of gebouw

Een advocaat kiest vaak voor een gebouw met uitstraling. Dit past bij het imago. Een trainer/coach heeft vaak voldoende wanneer hij een kantoor tot zijn beschikking heeft om klanten te ontvangen. Denk goed na over het soort pand wat bij uw bedrijf past. Wilt u een winkelruimte, een magazijn of juist kantoorruimte?

Prijs

Uiteraard is de prijs ook van belang. U hebt een bepaald budget waarbinnen u kunt handelen. Houdt een goede prijs/kwaliteit verhouding voor ogen.

Concurrentie en samenwerking

Wanneer er al 14 cadeauwinkels in een winkelstraat zitten moet u zich afvragen of het raadzaam is hier ook een cadeauwinkel te plaatsen. Ofwel analyseer de concurrentie. En trek aan de hand daarvan conclusies. Aan de andere kant kunnen een sportwinkel en een gezondheidswinkel elkaar juist erg goed aanvullen. Dus onderzoek ook waar u kunt samenwerken.

De Marketingboom

Support Marketing ondersteunt u bij de ontwikkeling van uw organisatie. Wij werken vanuit het concept van de Marketingboom. Hierbij stellen we dat:

Professionele begeleiding

Support Marketing biedt gerichte ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie. Ons team van marketingexperts heeft in loop van de jaren veel ervaring opgedaan in de marketingwereld. Graag helpen wij u door deze expertise in te zitten binnen uw organisatie zodat u de volgende stap kunt zetten in de ontwikkeling van uw organisatie. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Verwante informatie

Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Klik hieronder op de GRATIS MAKETINGSCAN zodat uw inzicht krijgt in uw onderneming en specifiek voor uw onderneming advies ontvangt.

 

GRATIS MARKETINGSCAN

Contact

Wilt u meer informatie over het uitvoeren van een vestigingsplaatsonderzoek. Neem dan contact op.


publicatie-vestigingsplaats-onderzoek-supportmarketing