Marketing ondersteuning

Wij bieden gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer

 

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Young professionals

Bent u op zoek naar een frisse, jonge marketeer?

lees meer

Doelgroep beter leren kennen | Doelgroep niet bekend

Hebt u als ondernemer of organisatie niet helder voor ogen hoe uw doelgroep zich beweegt? Support Marketing gaat met u aan de slag om de doelgroep te bepalen.

Waaruit blijkt dat een organisatie de doelgroep niet kent

Regelmatig zien wij in de praktijk organisaties die niet helder voor ogen hebben welke doelgroep zij aanspreken. Of organisaties die een doelgroep bepaald hebben maar eigenlijk niet weten wat de doelgroep aanspreekt. Er worden talloze euro’s in reclamecampagnes, internetsites en andere advertentiedoeleinden gestopt, die onder aan de streep geen euro extra omzet opleveren. Wanneer een organisatie de volgende signalen regelmatig krijgt, kan gesteld worden dat men de doelgroep niet goed kent:

  • Het laatste klantenonderzoek (klanttevredenheidsonderzoek) dateert van een aantal jaren geleden. Hoe kunt u de behoefte van een klant baseren op een onderzoek van een tijd terug?
  • De afzet van producten is lager dan verwacht. Het is duidelijk dat concurrent meer verkopen
  • Er komen veel retourzendingen binnen. Ook zijn er veel klachten over de producten of de dienstverlening

Hoe leer ik de doelgroep kennen?

De vraag is natuurlijk hoe u de doelgroep beter leert kennen. Er zijn een aantal aspecten die hieraan een bijdrage kunnen leveren:

  • Doe goed klantenonderzoek. Zijn bestaande klanten tevreden? Waar ligt mogelijkheid tot verbetering? Zijn de behoeften van klanten wellicht veranderd?
  • Zorg dat informatie over klantinformaties gestructureerd verwerkt kan worden waardoor u altijd terug kunt grijpen op belangrijke informatie

Doelgroep beter leren kennen

Support Marketing ondersteunt u bij het in kaart brengen van de doelgroep. Wij analyseren in samenwerking of u de juiste doelgroep voor ogen hebt. Mocht u de doelgroep onvoldoende kennen dan stroomlijnen wij het proces om dit te verbeteren. Wij voeren onderzoek uit waardoor u na afloop beter inspeelt op de werkelijk behoeften van de doelgroep.

Flexibele inzet marketing

Wij bieden organisaties de gelegenheid om flexibel marketingondersteuning in te huren. Voordeel is dat u geen medewerker in dienst hoeft te nemen. Daar komt bij dat u de hoeveelheid uren aan kunt passen aan de werkzaamheden en de uitdaging binnen uw onderneming.

De Marketingboom

Support Marketing ondersteunt u bij de doorontwikkeling van uw organisatie. Wij werken vanuit het concept van de Marketingboom.

Hierbij gaan we van het volgende uit:

Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Klik hieronder op de GRATIS MAKETINGSCAN zodat uw inzicht krijgt in uw onderneming en specifiek voor uw onderneming advies ontvangt.

 

GRATIS MARKETINGSCAN

Werken vanuit een idee of plan

Waarom is marketing zo belangrijk voor uw organisatie? Een moderne organisatie kan niet meer zonder marketing. Nog te vaak onderschatten ondernemers de kracht van marketing. U wilt als ondernemer toch ook alle verkoopkansen benutten?

Wij hebben voor u op een rij gezet waarom marketing een essentieel bedrijfsproces is:

1. Behoefte van klanten / doelgroepen veranderen continu
2. Binden van klanten
3. Het vergroten van de naamsbekendheid
4. Verhogen van de bereikbaarheid / vindbaarheid van jouw onderneming

Lees meer >>
Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Krijg inzicht in uw onderneming en ontvang advies