facebook linkedin twitter

Marketing ondersteuning

Support Marketing biedt gerichte en deskundige ondersteuning op marketinggebied.

lees meer

Ondersteuning Social Media

Wij ondersteunen u bij het optimaliseren en structureel inzetten van uw Social Media beleid.

lees meer

Uitvoeren marktanalyse

Een beeld krijgen van de markt? Wij voeren een marktonderzoek voor u uit.

lees meer

Online marketing

Bent u bekend met de ongekende kracht van online marketing?

lees meer


Communicatieplan in Groningen

Is uw bedrijf gevestigd in Appingedam, Eemshaven, Delfzijl, Groningen, Haren, Hoogezand, Stadskanaal, Ter Apel,Veendam, Vlagtwedde, Winschoten, Zuidbroek of Zuidhorn en wilt u een communicatieplan opstellen voor uw organisatie? Support Marketing is specialist op het terrein van marketing en communicatie en actief in geheel Groningen.

Bij het opstellen van een communicatieplan zijn er een aantal standaard stappen die u opneemt. Support Marketing levert de expertise hiervoor.

Stap 1: Inventarisatie huidige situatie

Allereerst bepaalt u hoe het er momenteel voorstaat. Hoe is uw interne en externe communicatie? Waar gaat het goed? Waar gaat het fout? U analyseert en concludeert.

Stap 2: Bepalen doelstellingen

Nu kunt u aan de gang met uw communicatieplan. Allereerst bepaalt u uw doelstellingen. Dit kan zijn: ‘ik wil mijn omzet met 20% verhogen’. Dit is uw basisdoelstelling. Vanuit hieruit volgt een communicatiedoelstelling. Want om uw omzet te verhogen dient u klanten te bereiken.

Stappenplan communicatieplan

Stap 3: Strategie bepalen

In grote lijnen geeft u weer welke wegen u bewandelt. Werkt u proactief, actief of passief? Gaat u voor een zakelijke of informele benadering? Welke doelgroep benadert u precies?

Stap 4: Welke middelen zet ik in?

De volgende vraag wordt dan: ‘hoe bereik ik mijn klanten?’ Communicatief gezien zijn de mogelijkheden erg breed. 
U kunt de volgende communicatiemiddelen inzetten:

  • Adverteren
  • Direct marketing
  • Sponsoring
  • Beurzen
  • Netwerken
  • Social Media
  • Website

Stap 5: Bepalen budget

Hoeveel geld stelt u beschikbaar voor u communicatie uitingen. Kiest u voor peperdure campagnes of voor gedegen beleid?

Stap 6: Het opstellen van een planning

Een planning geeft sturing. U bepaalt wanneer u acties inzet, wanneer deze eindigen en u maakt een planning van de geschatte verwerktijd.

Stap 7: Evalueren en bijsturen

Evalueren en bijsturen is een doorlopend proces. Helicopterview. Even erboven gaan staan en bekijken hoe het nu gaat.

De Marketingboom

Support Marketing ondersteunt u bij de ontwikkeling van uw organisatie. Wij werken vanuit het concept van de Marketingboom. Hierbij stellen we dat:

Professionele begeleiding

Support Marketing biedt gerichte ondersteuning op het gebied van marketing en communicatie. Ons team van marketingexperts heeft in loop van de jaren veel ervaring opgedaan in de marketingwereld. Graag helpen wij u door deze expertise in te zitten binnen uw organisatie zodat u de volgende stap kunt zetten in de ontwikkeling van uw organisatie. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Concretisering van het plan

Een plan opstellen is één. Maar dit plan ook werkelijk uitvoeren is stap twee. Het team van Support Marketing ondersteunt u bij de implementatie van dit plan.

Communicatieplan in regio Groningen

Support Marketing werkt in Groningen: Appingedam, Eemshaven, Delfzijl, Farmsum, Foxhol, Groningen, Haren, Hoogezand, Kollum, Sappemeer, Sellingen, Stadskanaal, Ter Apel,Veendam, Vlagtwedde, Winschoten, Zuidbroek, Zuidhorn

Meer weten hoe wij u kunnen helpen?

Klik hieronder op de GRATIS MAKETINGSCAN zodat uw inzicht krijgt in uw onderneming en specifiek voor uw onderneming advies ontvangt.

 

GRATIS MARKETINGSCAN